Mikä on Battery Recycling Innovation Park?


European Regional Development Fund

Battery Recycling Innovation Park on akkujen kierrättämiseen ja kiertotalouteen keskittyvä hanke, jossa tavoitteena on luoda Ylivieskaan akkuteollisuuden innovaatiopuisto sekä siihen liittyvä yritys- ja kumppaniverkosto. Olemme kartoittaneet start-up -yrityksiä, pk-yrityksiä, suuryrityksiä ja T&K-toimijoita, ja tällä hetkellä noin 50 yritystä on nyt vahvistanut kiinnostuksensa olla mukana projektin kumppaniverkostossa. Yrityksistä noin puolet on ulkomailta ja puolet Suomesta.

Hankkeen tarjoamat resurssit ja palvelut yhdessä yritys- ja kumppaniverkoston kanssa mahdollistavat uusien liiketoimintamallien kehittämisen, yritysten ja T&K-toimijoiden yhteiset tutkimus- ja tuotekehityshankkeet sekä kotimaiset ja kansainväliset kontaktit ja yhteistyön. Pystymme tarjoamaan kiinnostuneille yrityksille laboratorio-, testaus ja toimitiloja sekä robotteja ja muita laitteita tuote- ja palvelukehityksen tarpeisiin helpottaen yritysten mahdollisuuksia kehittää uusia ratkaisuja akkuteollisuuteen, akkujen kierrätykseen ja esimerkiksi niihin liittyviin energiaratkaisuihin.

Tällä hetkellä selvitämme myös mahdollisuuksia toteuttaa li-ion akkujen pilottikierrätyslaitos ja virtuaalinen kehittämisympäristö osana innovaatiopuistoa. Syyskuussa 2021 käynnistynyt rinnakkaishanke, BR Pilot Plant, ja Centria ammattikorkeakoulun sähköautojen akkujen robotisoitua purkamista kehittävä SAAROB-hanke tukevat uuden yritystoiminnan ja akkuklusterin syntyä alueelle.

Haluatko liittyä mukaan nopeasti kasvavaan akkuteollisuuden ekosysteemiin?

Yritys- ja kumppaniverkostoomme kuulu jo yli 50 koti- ja ulkomaista yritystä ja T&K-toimijaa. Verkostomme mahdollistaa uusien liiketoimintamallien kehittämisen, yritysten ja T&K-toimijoiden yhteiset tutkimus- ja tuotekehityshankkeet sekä kansainväliset kontaktit ja yhteistyön.