Ylivieskan teollisuus- ja yritysekosysteemi


European Regional Development Fund

Ylivieska on vakaasti kehittyvä alueellinen kasvukeskus, jonka väkiluvun on väkiluvun on ennakoitu kasvavan 18% vuoteen 2040 mennessä. Myös työpaikkojen kasvuennuste on hyvä: tavoitteena on, että kaupungissa on 1000 uutta työpaikkaa vuoteen 2030 mennessä. Ylivieska on ympäryskuntiensa keskuskaupunki ja tekee systemaattisesti töitä sen eteen, että sen noin 100 000 asukkaan markkina-alue jatkaa kasvamistaan. Vuonna 2019 Ylivieskan alue nousi merkittävien kaupunkiseutujen joukkoon (MDI 2019: Kaupunkiverkkotutkimus).

Ylivieska tarjoaa loistavat mahdollisuudet teollisen sektorin yrityksille ja hyvän ympäristön liiketoiminnalle. Ylivieskassa on vahvaa teollisuutta, jonka erityisosaamista käyttävät monet alueen yritykset. Muiden alueen yritysten kanssa verkostoituminen vähentää suhdannevaihteluiden vaikutusta ja investointiriskiä, mikä mahdollistaa yrityksesi kasvun.  Useat oppilaitokset tarjoavat pätevää työvoimaa. Rakennus- ja rakennustarviketeollisuus sekä metalliteollisuus ovat erityisen vahvoja aloja alueella.

Hyvä sijainti on yksi Ylivieskan kasvun salaisuuksista. Ylivieskan sijainti kantateiden risteyksessä ja Pohjanmaan radan varrella on edullinen: voit matkustaa Ylivieskaan tai Ylivieskasta junalla ja työskennellä matkustaessasi. Lue lisää VR:n Yrityspalveluista. Myös tavarakuljetusten osalta siajinti on erinomainen, suorien rautatieyhteyksien lisäksi lähin satama on vain 50 kilometrin päässä ja lähimmälle lentokentälle on matkaa noin 70 km.